Chiftelute cu sos de maioneza

de cristinutanicolita in Porc, 23 Apr 2017 | 2344 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • Pt chiftele:
  • 700 g carne de porc
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 ceapă
  • 2 lg pasta de rosii
  • leustean
  • marar
  • pătrunjel
  • Sos:
  • 1 ou
  • 300 ml ulei
  • sare
  • zeama de lamaie
  • 1 lgt mustar
  • 300 g smantana
  • 3 cepe rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de maioneza:

Tocam carnea impreuna cu ceapa, usturoiul, verdeata si 1 felie de paine. 

Amestecam carnea tocata cu rosiile. Formam chiftelutele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la foc mediu, cca 35 min. 

Sosul:

Intr-o cana inalta, punem oul, uleiul, mustarul, un praf de sare, zeama de lamaie si, cu ajutorul unui blender vertical, facem maioneza. Blenduim de jos in sus, cca. 20 sec.

Ceapa o curatam, spalam si o tăiem solzisori. 

Intr-un castron, amestecam maioneza cu ceapa, smantana. Potrivim gustul de sare. 

Sevim chiftelute cu sos.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

In sos, puteți adăuga si marar, usturoi.

2

Chiftelute se pot praji.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de maioneza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute